Mumsmums-rutor med kokos och kakao

Ingredienser

4½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ dl kokande vatten
1 ½ msk gelatinpulver

Garnering:
Kokosflingor
Kakao

Beskrivning

Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten. Rör ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet, rör tills allt pulver löser sig i vattnet. Vispa sockerblandningen med elvisp. Häll gelatinvattnet försiktigt ner i blandningen samtidigt som du vispar med elvispen. Smeten skall vispas i ca 30 minuter.

Tag en plåt/form och smörj med lite olja. Fördela det fasta skummet på/i plåten/formen. Pudra över kakao med hjälp av en nätsil och häll försiktigt över cocos. Ställ kallt i minst 1 timme.

Skär i lagom stora bitar. Kladdigt och gott!

Detta tyckte jag: Jag skulle ha halverat ingredienserna för det blev mycket, men jag tänkte inte så långt. Blev rätt lyckat (men smeten innan den stelnat var godast ;)
Det går bättre att skära en bit och käka på fat med sked eftersom de smälter så fort om man håller dem i handen som jag gör på bilden.
Jag har hittat receptet på Matklubben.se och där fanns även andra mum-mums recept som var mer lika de man köper i butik. Får testa dem nästa gång.

Mums

Ätbart 33 kommentarer

Mumsmums-rutor med kokos och kakao

Ingredienser

4½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl kallt vatten
1 ½ dl kokande vatten
1 ½ msk gelatinpulver

Garnering:
Kokosflingor
Kakao

Beskrivning

Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten. Rör ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet, rör tills allt pulver löser sig i vattnet. Vispa sockerblandningen med elvisp. Häll gelatinvattnet försiktigt ner i blandningen samtidigt som du vispar med elvispen. Smeten skall vispas i ca 30 minuter.

Tag en plåt/form och smörj med lite olja. Fördela det fasta skummet på/i plåten/formen. Pudra över kakao med hjälp av en nätsil och häll försiktigt över cocos. Ställ kallt i minst 1 timme.

Skär i lagom stora bitar. Kladdigt och gott!

Detta tyckte jag: Jag skulle ha halverat ingredienserna för det blev mycket, men jag tänkte inte så långt. Blev rätt lyckat (men smeten innan den stelnat var godast ;)
Det går bättre att skära en bit och käka på fat med sked eftersom de smälter så fort om man håller dem i handen som jag gör på bilden.
Jag har hittat receptet på Matklubben.se och där fanns även andra mum-mums recept som var mer lika de man köper i butik. Får testa dem nästa gång.