Jurkyrkogården

2 kommentarer
Av; Stephen King
 
Familjen Creed lämnar sitt hem i Chicago och flyttar till det lilla Ludlow i New England. Allt är bara för perfekt, ända tills familjens katt Church blir påkörd. Traktens barn brukar begrava sina älskade och saknade husdjur på den gamla jurtjyrkogården. Church blir begravd bortom den, på indianernas gamla gravplats. Död, begraven och ändå kommer han tillbaka. Till det yttre densamme men ändå kusligt annorlunda. Dolda, mörka krafter har släppts lösa…
 
Detta tyckte jag:  Årets första utlästa bok blev en riktig klassiker. Jag läste den första gången när jag var i nedre tonåren och jag kom inte ihåg så värst mycket av den. Jag har aldrig sett filmen som gjordes.
Det här är King när han är som bäst. Den är kuslig och det kryper i nackhåren ibland.
En otäck berättelse om vad människor som är galna av sorg skulle kunna göra om det fanns ett sådant alternativ...
 
Skillnaden mot att läsa den som tonåring, 13-14, är att då orkade jag förmodligen inte riktigt med Kings berättarteknik. Nu har jag läst en hög med böcker skrivna av honom och har blivit riktigt förtjust i den. Spänningen kommer krypande sådär obehagligt härligt ibland. Jag skulle definitivt ta med en Kingbok om jag fick tillfälle att åka iväg ensam till en stuga några dagar där det finns en öppen spis och en stor mysig fåtölj att krypa upp i under en filt med en snöstorm rasande utanför....eller inte ;)
 
 
 
1 Linda-Mamma till Alfred:

skriven

Åh verkar ju bra!Har också läst en del böcker det sista, har ju fastnat som alla andra för E.L James så har läst 2:a nu och den 3:e kommer till bokhandeln idag på svenska!Underbart läser nämligen ut de böckerna på 1 kväll/natt hehe kan inte sluta!
Ja alltså så är det tyvärr när man går i affären, varför vad har hänt med respekten för andra medmänniskor?! Sverige blir bara känslomässigt kallare & kallare =(

2 leavanny.blogg.se:

skriven

SV: tack! :D