Vickis vintagebutik

En kommentar
Av:Isabel Wolff
(Orginalets titel: A Vintage Affair)
 
Vicki Swift är 34 år och har just förverkligat sitt livs dröm: att öppna en second hand-butik med inriktning på vintagemode. Hon har ett passionerat intresse för vackra designerplagg, men det som får henne att ta steget är bästa väninnans plötsliga död - en händelse som rubbar hela Vickis tillvaro. Hon kastar sig in i sitt nya arbete, stänger ute både sorg och uppvaktande män, och gläds åt att återställa kläderna till deras forna glans och sälja dem vidare till nya ägare, nya liv.

I butiken får Vicki ta del av kundernas levnadsöden och klädernas historia. En dag blir hon uppsökt av Therese Bell, en äldre fransyska som vill sälja hela sin samling av gamla fina kläder, förutom ett alldeles speciellt plagg. När Therese berättar historien om den lilla ljusblå flickkappan från andra världskrigets Frankrike, blir Vicki starkt berörd. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt. Framför allt har de svikit en väninna på värsta tänkbara sätt. Hemligheter ur det förflutna väcks till liv genom deras möte och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.
 
Detta tyckte jag: Den här boken gillar jag verkligen, den är så mysig även om det är en hel del allvar och sorgligheter i berättelsen om Vicki. Orginalets titel passar också mycket bättre, svenska titlar kan vara lite platta ibland. Jag kände mig faktiskt inte speciellt entusiastisk till den här boken men som tur var så stoppade det inte mig från att läsa den. Och det var tur det, den är riktigt bra.
 
 
1 Malin Aurora:

skriven

Åh den lät himlans fin, måste läsa!

Svar: Ja, det är en jättefin bok =)
Erika